Una emissora mediterrània


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 5/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per sort, els santcugatencs podem escoltar moltes emissores de ràdio i TV en català, començant per Cugat.cat. Ara bé, en altres regions dels Països Catalans, governades pel PP, s'han censurat, tancat i anihilat els canals en català. Un exemple d'això és el que ha passat a les Illes Balears, on només existeix IB3 en la nostra llengua.

Un nou projecte comunicatiu pretén impulsar la nova ràdio mallorquina, anomenada Ona Mediterrània, gràcies al suport de l'Associació Voltor, l'Obra Cultural Balear i alguns músics, com Francesc Ribera. Aquests promotors denuncien que les actuals emissores privades que existeixen a Mallorca ho fan des d'una òptica 'allunyada de la seva cultura i idiosincràsia i, de manera especial, allunyada de la cura i defensa de la llengua pròpia de Mallorca. Es podria dir que la majoria d'emissores generalistes que emeten a Mallorca ho fan des d'una perspectiva absolutament provinciana amb l'objectiu d'estendre i normalitzar aquest provincianisme acrític i submís.'

Endavant, Ona Mediterrània, i per molts anys.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
darrutri@yahoo.ca





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.