No més accidents: respectem els 'bikers'!


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 9/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa només 30 anys que érem uns quants els que pujats en les nostres muntures recorríem els camins, camps i boscos de Sant Cugat.

Tres dècades després són centenars els aficionats a muntar en bicicleta que durant la setmana o, majorment els diumenges i festius, surten a devorar senders i a descobrir llocs i racons que discorren pels voltants de la ciutat, entre el pulmó del verd Floresta de Collserola.

Arribar a Sant Medir, a la Torre Cendrera o a Torre Negra fent unes bones pedalades per Valldoreix i Mirasol, endinsar-se entre les pujades trencacames de la Floresta i les Planes o, potser el millor, quedar-se entre els parcs amb la família passejant en bicicleta, amb el sol de l'hivern escalfant els cossos adherits de fred, sense presses ni moments; pares i fills convivint el dia de descans que encara aquí a Sant Cugat sap a antany, a llunyà i nostàlgic poble.

De vegades em creuo amb 'bikers' les cares dels quals són el reflex de l'ànima: porten el cansament escrit en el seus rostres després d'hores de rebentar-se en la bicicleta. Rostres feliços després d'haver aconseguit aquelles metes de superacions personals.

Pujats en les nostre 'bikes' modernes i agressives t'adones, al recórrer els camins i boscos, que poca cosa som nosaltres davant la bella i salvatge naturalesa. Hi hauran dies freds i gelats com els d'ara a l'hivern on el vent o, de vegades la fina pluja, ens copeja i sorprèn en meitat del recorregut, altres dies en què el sol abrasador del l'estiu fa que ens molesti la mínima roba que portem posada.

Però el sacrifici pujats en les nostres màquines fa de les nostres sortides que ens sentim joiosos, plens de satisfaccions, afortunats en mig d'una crisi que poc a poc va destruint el nostre mode de vida, com una carcoma, com una gangrena que sembla no tenir fi, que milions de persones la pateixen a diari. La crisi, la maleïda i insofrible crisi, que durant unes hores en solitari amb les nostres bicicletes pels racons de Sant Cugat obliden per un moments.

Si ens veieu pels carrers, si us plau, conductors, respecteu-nos.

PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.