Cal destriar el gra de la palla


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 24/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

De ben segur que no hi ha solucions màgiques per regenerar la política, però crec que es pot millorar i sanejar. És evident que cal regular l'activitat interna dels partits polítics, però també l'actitud externa.

Tots els ciutadans tenim dret al fet que les persones que ocupen càrrecs públics rendeixin comptes de les seves activitats, i no parlo només dels polítics. Seria convenient i, fins i tot bo, que se'ns expliqués com està configurada i qui forma l'ACA, TV3, l'Oficina Antifrau, el Defensor del Poble... Segur que podríem fer-ne una llista d'activitats molt llarga.

Cal pensar i debatre en profunditat sobre les qüestions que ens afecten a la majoria: el marc de relacions laborals, el sistema de pensions, el model educatiu, la sanitat, el sistema fiscal, l'estructura d'Estat o el funcionament de les administracions públiques.

Quin munt de feina!

De ben segur que les forces polítiques que ens representen haurien de fer l'esforç de fer un nou contracte amb la ciutadania que assegurés com a minim integritat, transparència i un bon servei al ciutadà.

Com deia un antic polític canadenc, en Pierre Trudeau, 'es consumeix més energies en combatre realitats difícilment revocables que en arribar a acords justos i sensats'.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.