Gent antiga i rància. Pudor de resclosit


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluís Mont


Publicat: el 10/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els anys posteriors a la caiguda de la dictadura es van disfressar d'ovelles democràtiques. I es van fer els moderns i es van voler homologar amb els partits conservadors, o liberals europeus. Però l' imperialisme espanyol, pacte entre falangisme i ultraconservadorisme religiós, va sortir de l'armari amb força amb Aznar i ara impregna tota la vida pública espanyola.

Agafes un diari i veus aquesta senyora, la Llanos de Luna, que deu ser filla d'algun funcionari de l'estat franquista (o potser no, però m'és igual), com molts dirigents del PP, i penses com l'alcalde de Girona: Senyora, què li passa? Quina bèstia li ha picat? L'imperi espanyol va caure definitivament fet bocins al final del segle XIX. Han passat més de 100 anys. Potser que hauria d'actualitzar el seu rellotge, no? Entre tots els catalans, hem d'aspirar a un estat modern, integrador, lliure, que respongui als anhels dels seus ciutadans, i als drets democràtics dels pobles. Ja sé que vostè va néixer a Sevilla, però a mi això no m'importa. Jo no li pregunto a ningú on va nàixer. El jutjo per les seves actituds i comportaments. Vostè és un càrrec no electe, però tot i això cobra dels nostres impostos i ha d'intentar que estiguem contents. No pas imposar una ideologia minoritaria a Catalunya, perseguint els qui no pensen com vostè que són la majoria dels ciutadans de Catalunya. Vostè no és la Virreina, ni la Governadora Civil. Vostè viu en una democràcia, i es deu a la voluntat dels ciutadans. Per favor, deixí d'utilitzar el seu càrrec en defensa d'uns valors imperials que fan pudor de resclosit.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sap quin és el problema Sr. Mont? que durant masses anys s'ha mirat cap un altre costat i aquí ningú havía volgut possar el cascabell al gat. Arriva la Sra. Llanos de Luna que és una persona recta i molt trevalladora i tots la possen a parir per fer el que s'havía d'haver fet fa ja molts anys... pero o interessava a ningú!. Ja n'hi ha prou de il.legalitats!

Maria Dolores Domenech Vicens. Enviat el 10/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.