'Tot el que ens incomoda ens permet definir-nos'


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 14/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La frase no és meva, és de E.M.Cioran, filòsof romanès inscrit dins la corrent de l'existèncialisme, però crec que ens pot ajudar força a trobar una sortida a moltes de les situacions actuals. Segurament són coses diferents, les que no ens agraden, però si tinguéssim capacitat de fer un llistat de tot el que ens molesta, ens desagrada o simplement creiem que caldria canviar hi hauria força coincidències.

L'any 1837 estava prohibida l'entrada a les biblioteques a lectores i investigadores, fins que una bibliotecària, Antonia Gutierrez Bueno, va creure que aquest fet no era correcte: l'incomodava, va lluitar i va aconseguir l'entrada de les dones a les biblioteques.

L'any 2013 que es el que ens incomoda? La corrupció? Crec que si realment volem podem acabar amb ella. I no només la política, la banca, els grans capitals que no està clar com s'han obtingut...

Les maneres de fer política que no ens agraden ni compartim, malgrat que creiem en la política i en la majoria de la classe política, la interrelació polítics-ciutadania no acaba de ser l´adequada, però no ens quedem amb l'anècdota de culpar només als polítics: què fem els ciutadans en general per millorar aquestes situacions?

Cal ser exigents amb els nostres representants, però crec que tots hem de fer-los arribar les nostres demandes.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.