El Sr. Fernández Díaz i l'espècie humana


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 18/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Sr Fernández Díaz, ministre de la policia del govern de les Espanyes, ha tingut un mes complicat. Per una banda, ha hagut de sortir a explicar que molts membres del govern varen fer servir un anònim suposadament creat per la policia, que acusava al President Mas d'enriquiment il·legal al bell mig de la campanya electoral. Això si, no cal que ningú dimiteixi ni assumeixi responsabilitats per haver consentit i participat en una burda manipulació de la campanya electoral catalana. Jo diria que el govern de les Espanyes està perdent les formes, si alguna vegada n'havia tingut.

Per altra banda, ha quedat estacat en un fangar molt complex, en declarar que les relacions homosexuals no asseguren el futur de la espècie humana. La veritat és que de tots els arguments per oposar-se a l'homosexualitat, aquest ha estat un dels més divertits. Opinar sense conèixer els temes a fons és probablement un dels problemes que han d'afrontar sovint polítics, periodistes i tertulians, però és la seva feina. La feina dels administrats, però, és dir-los que han d'estudiar més. Els estudiosos de la conducta sexual humana i dels primats més propers, els ximpanzés, fa molts anys que saben que sexe i reproducció fa més d'un milió d'anys que es varen separar en les nostres espècies. La sexualitat en la espècie humana té molt a veure en socialització, i només una mica en reproducció. A més dels humans, que han practicat la homosexualitat al llarg de la història sense extingir-se, també la practiquen els ximpanzes, els bonobos i altres primats, que sembla que s'extingiran més aviat per la competència amb els humans que no pas per la seva conducta sexual. En tot cas, una lectura molt divertida pel Sr. Fernàndez Díaz seria 'En el origen fue el sexo', de Cristopher Ryan, que, per cert, és un psicòleg americà que ha viscut molts anys a Barcelona, on ha escrit el seu llibre. És un llibre divertit, on revisa la evolució de la sexualitat des de la prehistòria. Fer unes bones lectures pot estalviar molts errors.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.