Falta aparcament a Sant Cugat?


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 1/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de fa anys l'observatori sociològic de la ciutat constata l'opinió dels santcugatencs i santcugatenques referent a una suposada manca d'aparcament a la ciutat. Aquesta darrera onada de l'observatori no ha estat una excepció i els ciutadans continuen creient que a Sant Cugat és complicat aparcar-hi.

Estic d'acord amb una cosa, d'ençà de l'inici de la viantització ara fa 10 anys l'aparcament gratuït al centre ha anat disminuint (no pas l'aparcament total, que ha augmentat), i això s'ha fet amb una voluntat clara de prioritzar el vianant i canviar els hàbits de mobilitat dels santcugatencs, en definitiva convertir el centre en un lloc on passejar i comprar i no pas en un garatge de cotxes.

Si ens mirem els darrers dos anys, la realitat és que des de l'inici d’aquest mandat - el mes de juny del 2011 - l'aparcament en superfície ha augmentat al centre de la ciutat un total de 84 places. La realitat és que els set aparcaments soterrats que tenim al centre del municipi (Estació, Can Quitèria, 4cantons, Colom, Plaça de la Vila, Monestir i Torreblanca) mai han penjat el cartell de 'ple'.

Per tant, si els ciutadans creuen que aparcar al centre és complicat, però en canvi les dades diuen que hi ha més places que mai, estem davant d'un problema de comunicació o d'una resistència al canvi? Segurament serà una combinació d'ambdues, tot i que jo hi afegiria el fet que encara hi ha massa gent que no vol pagar per aparcar. Quelcom que sí fan, i troben normal, quan van a Barcelona, Sabadell o Terrassa.

JORDI PUIGNERÓ és tinent d'alcalde i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.