Modernitat exhausta


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 28/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tallat l'arbre de dos mil anys, escapçada d'arrel la tradició cristiana, quin arbre nou ha sortit? N'ha crescut cap que faci més bona ombra per trobar repòs i descansar de les misèries de cada dia? N'han plantat cap que doni fruits més alimentosos per a l'esperit de la humanitat?.

Encara que les respostes ràpides i instintives ens parlarien, segur, dels boscos de plaer que han crescut, el fet és que la crisi del nostre temps, no és pas només econòmica. És una crisi moral. Els corrents ideològics que vam adoptar per substituir la religió abandonada s'han arruïnat en pocs anys. Durant unes dècades, alguns van substituir Déu per Marx i la resurrecció de Crist per la revolució de les masses. Poc després, l'evidència es va fer enlluernadora: les masses no volien cap revolució sinó emplenar el carret a l'hipermercat, volien passar el Nadal a les Seychelles i la Setmana Santa a qualsevol platja xuclant els primers raigs de sol càlids o bé fent cua a qualsevol estació d'esquí. Consegüentment, els que havien abandonat Crist per Marx, han acabat adorant els petits déus terrenals: els peus d'un futbolista, les llegendes d'una pàtria, les receptes d'un artista dels fogons”. (Del pregó d'Antoni Puigverd: 25.03.13)

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.