La Marxa més intel·ligent


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 15/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La 55a edició de la Marxa Infantil de Sant Cugat ha estat tot un èxit. Bon temps, altíssima participació (més de 1.200 parelles) i com sempre molt ben organitzada. Enguany a més a més amb una novetat molt 'smart': els pitralls dels nens disposaven d'un xip electrònic que permetia als pares i mares poder seguir l'evolució de la caminada dels seus fills a través d'una web, fet que ha significat no només millorar la seguretat sinó també poder planificar millor la recollida dels seus fills en arribar a la meta. En definitiva un exemple senzill de com la tecnologia ens ajuda a millorar la nostra vida.

Jo, que encara recordo les cares d'estupefacció dels membres del ple o de la Junta de Govern la primera vegada que vaig parlar sobre la necessitat de projectar la nostra ciutat cap al futur de les ciutats intel·ligents (les Smart Cities), no puc més que felicitar al Club Muntanyenc per aquest capacitat d'innovació tecnològica que ha demostrat en la Marxa d'enguany. Una innovació que no només ha fet més fàcil la vida dels pares i mares sinó també la de la mateixa organització.

M'explico. Tot i que no ho sé del cert, estic convençut que el fet de poder traçar electrònicament els temps dels nens a cada control segurament ha permès a l'organització tenir la classificació al moment , fet que abans podia requerir la feina de vàries persones unes quantes hores agrupant resultats, sumant i restant amunt i avall, tot plegat per arribar al mateix resultat. Això també és fer la vida més fàcil. Això també és Smart City.

No voldria acabar aquest article sense felicitar als organitzadors, patrocinadors i entitats que fan possible la Marxa Infantil, sobretot al seu coordinador en Silvano Bendinelli, i que per molts anys la puguem continuar gaudint. Fins que arribi un dia en que merescudament la Marxa Infantil de Sant Cugat esdevingui, com ho són els castellers, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

JORDI PUIGNERÓ I FERRER és tinent d'alcalde de Tecnologia i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.