El socialisme, el nacionalisme i el sexe


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 24/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Als socialistes d'aquest país, ja siguin d'Iniciativa o del PSC, els fa por el nacionalisme. No és d'estranyar, la defensa de la nació com a interès suprem ('Unidad de Destino en lo Universal') per sobre de l'individu, porta al totalitarisme i a l'imperialisme. Les nacions al llarg de la història, s'han dotat d'estats, i han competit militarment pel domini de territoris. Aquesta és la nostra genètica com espècie: som primats socials, i territorials. El gran error del socialisme no democràtic en general ha estat voler canviar el món sense tenir en compte la realitat ni la biologia. Per contra, el socialisme democràtic ha estat el motor dels canvis socials al món en el segle XX, i és una història d'èxit, malgrat algunes interpretacions extremes. Per això fa mal veure com a Catalunya el socialisme ha esdevingut el partit de la defensa de la mediocritat i de l''statu quo'. En primer lloc, el PSC hauria d'estudiar la definició de nació i nacionalisme segons el nostre diccionari:

Nacionalisme: m. [LC] [PO] Ideologia i moviment que reivindica l'organització política independent d'una nació.

Nació: 1 f. [LC] [PO] [DR] Comunitat de persones que participen d'un sentiment d'identitat col·lectiva singular, a partir d'una sèrie de característiques compartides en el camp cultural, jurídic, lingüístic o altre.
2 f. [PO] Organització política d'una comunitat amb identitat nacional.

En segon lloc, hauria d'entendre, que a Catalunya no es fa política a-nacional. O be és fa política en defensa de mantenir l''statu quo', es a dir, de la nació-estat espanyola. O es pren partit en defensa de la nació catalana, i ambdues coses són incompatibles, quan l'statu quo espanyol nega que Catalunya sigui una nació.

Així doncs, jo els diria a tots els socialistes que odien el mot nacionalista, per les connotacions antidemocràtiques, que valorin si renunciarien al sexe, perquè hi ha violadors. Ja s'entén que el sexe és una força motriu que és pot utilitzar pel be o pel mal, com qualsevol força humana. El que seria una collonada és reivindicar la castració de tota la població per evitar les violacions.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

COMENTARIS

La defensa de la nació com a bé comú, al patriotisme. La defensa de la nació com a interés suprem (sic) porta al nacionalisme (germà bastard del patriotisme) que vostè gasta. El socialisme democràtic (sic) porta a la degeneració social (y moral) del s.XX. Manipuli el llenguatge tan com vulgui amb el seu diccionari, però la realitat és la que és.

Estanislau Vives Serra. Enviat el 24/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.