El coratge de dir les coses pel seu nom


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 9/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal que ens preguntem si són tan incompetents com sembla o bé fan accions predeterminades. Quan ens volen fer creure que les administracions públiques són un problema és perquè al darrera hi ha una realitat que fins i tot una senyora 'grande de España' és capaç de dir-ho públicament: cal privatitzar la gestió dels serveis públics. Però és evident que si la sanitat o els serveis socials fossin deficitaris, cap empresa voldria gestionar-los, per tant ja sabem quins projectes tenen tant la dreta espanyola com la dreta europea.

I per tal d'aconseguir-ho utilitzan tota mena de maniobres de distracció: ens poden posar dos milions més d'aturats a l'EPA i justificar després que a Europa tenen un sistema diferent de comptabilitzar; o bé ens pot sortir un Sr. Ministre amb una reforma de la Llei d'Educació desafortunada; o utilitzant la més antiga estratègia militar, que és que no cal fer morts, sinó que és millor deixar molts ferits (destrucció d'habitatge, atur, deslocalitzacions...).

Cal dir que ens falta informació de les despeses militars, de la no gestió de les embaixades o perquè no hem demanat ajudes a la Unió Europea per al Delta del Llobregat, però si per a Ampuriabrava. Segurament els interessos no són els mateixos...

Jo voldria que els qui governen, expliquin quines són les seves prioritats, però crec que puc afirmar sense error que segur que no és la sanitat pública, l'educació, la gent gran o la dependència. Si fins i tot si vols capitalitzar l'atur tens un munt de problemes.

Com deia Vivianne Forrester ( Paris 1975 ) una gran lluitadora a favor dels drets civils: 'Com es coacciona a les persones a pidolar una feina de qualsevol mena i a qualsevol preu'.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.