Una història d'incultura i odi!


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 13/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'episodi del LAPAO és l'enèsim exemple de perquè mai Catalunya podrà formar part d'un projecte comú amb Espanya per voluntat pròpia. Els projectes comuns entre persones, grups de persones o nacions funcionen quan en primer lloc hi ha respecte i confiança entre les parts. Denominar el català que es parla a la Franja d'Aragó com a 'Lengua Aragonesa Propia del Area Oriental' no és només una falta de respecte sinó també un insult a la intel·ligència de qualsevol Reial Acadèmia de la Llengua.

El naixement d'aquesta nova llengua a Espanya ha estat tot un èxit: el mateix dia ja hi havia 300.000 xinesos que la parlaven. I es que hi ha un cosa pitjor que ser un ignorant, és anar de llest per la vida i fer el ridícul com ho han fet aquests senyors del PP que no han sigut capaços ni d'innovar en el nom de la criatura. Resulta que el lapao és un dialecte del naxi, que es parla a la Xina meridional i zones de Birmània i el Tibet per gairebé unes 300.000 persones.

Però bé, ridículs a banda, el més preocupant de tot plegat és que aquesta no és només una història d'incultura sinó, sobretot, d'odi. Odi cap a una llengua, la Catalana, que no és ni serà mai cap amenaça pel totpoderós idioma espanyol. Però tot i així no cessen en la seva voluntat de destruir-la. Ignoren però que ja han fet tard. Sinó van reeixir Felip V ni les dictadures de Primo de Rivera i Francisco Franco, ara menys i tampoc. Sinó fossin tant ignorants sabrien que 'hem viscut per salvar-vos els mots,/per retornar-vos el nom de cada cosa,/ i ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble'.


JORDI PUIGNERÓ I FERRER és tinent d'alcalde i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Es una pena que la lengua catalana acabe pagando el pato y se caiga en este surrealismo Sr. Puigneró. No me cabe duda tampoco de que la culpa de cierto anticatalanismo radica en el nacionalismo catalán. Imagino que el "España nos roba" no ayuda demasiado, ¿no le parece?

sergio blazquez. Enviat el 13/mai/13


l'ha clavat Sr Puigneró, però el seu partit hauria de ser més contundent i no deixar-se trepitjar. No han pensat en presentar un recurs d'inconstitucionalitat ?

Cristian Torres. Enviat el 13/mai/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.