Europa, però quina Europa volem?


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 16/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan a l'any 1977 voliem entrar ens varen rebutjar perquè no hi havien les condicions polítiques que ens demanaven. Això sí, la dreta d'aquest país s'omplia la boca dient 'España es diferente' i ben segur que tenien raó. Es van crear moviments molt importants sobretot en el mon cultural i sindical. Per sort, l'any 1986 vam entrar a la UE.

Però segurament ara caldria un procés de canvi, que passés de l'actual democràcia lliberal que dona mostres d'esgotament tant en formes com en projectes i fins i tot de dèficit democràtic i anar cap una UE diferent.

Si ens preguntem qui pren decisions a la UE, ens costa trobar la resposta més adequada.

Sí podem respondre quants parlamentaris hi tenim, quina tasca hi fan o a quin dels vuit grups que configuren el Parlament pertanyen ja seria per nota.

Segurament encara ens seria més difícil dir quin projecte defensen o potser si alguns només defensen els interessos d'una minoria.

El que sí que és evident és que la política d'austeritat imposada per la majoria actual de parlamentaris de la dreta europea és un fracàs. Caldria trobar la manera de fer una política econòmica que promogui el creixement i la creació d'ocupació, així com poder fer un pacte social que preservi l'Estat de benestar. En fi, una UE que defensi els interessos de tots els seus ciutadans.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.