Pentecosta entre fantasmes


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 20/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui el cristianisme celebra la Pasqua Granada, el Pentecosta, el descens de l'Esperit Sant sobre els apòstols, la festa del cinquantè dia després del diumenge de Resurrecció. No hi guarda cap relació però si una cosa hi ha hagut aquests darrers dies són resurreccions de certs fantasmes de la etapa més negra de la història d'Espanya.

Primerament el fantasma d’una nova llei contra el català, coneguda ja la les xarxes socials com la llei de la #WERTgonya, una pràctica que ja va iniciar el borbó Felip V, i que ha estat l’esport nacional de tots els governs democràtics i dictatorials espanyols per mirar de serrar el pal de paller de la nostra identitat col·lectiva.
El segon fantasma porta el nom d’un dictador, i és que ens hem assabentat que l'Estat espanyol ha decidit destinar 280.000 euros a restaurar la tomba del dictador Franco. Aquesta darrera setmana el BOE ha publicat el concurs de licitació de les obres.

I finalment el darrer fantasma l’ha ressuscitat l’arxi famosa Llanos de Luna, delegada del Govern Espanyol, fent un homenatge a la feixista 'Hermandad de Combatientes de la División Azul', la divisió espanyola que va lluitar amb Hitler a la Segona Guerra Mundial.

Per tot plegat des de CiU demanarem en el ple municipal de demà dimarts la supressió de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, així com la de les subdelegacions que hi ha a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. També demanarem la retirada de tots els processos contenciosos iniciats per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya o les respectives subdelegacions contra acords adoptats pels Ajuntaments catalans manifestant posicionaments polítics democràtics. I finalment li exigirem a la Delegada respecte i reconeixement per la nació catalana, per la seva llengua, la seva cultura i els seus símbols.

Jordi Puigneró és tinent d'alcalde i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.