Wert, Déu de sí mateix


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 11/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El ministre Wert, el de cara apàtica i avorrida, de calva tonta i trista i semblant 'ñoño y simplon', d'ulls i somriure de burla fàcil, de figura i cos rabassut, amb la nova reforma educativa a l'antiga (i cada quatre anys en tenim una) que porta ara tenir present en cada centre educatiu darrera el nostre cap observar-nos al tal ministre de cara seminarista de per vida i regia tradició, Déu, pàtria i partit.

No importa la pobresa infantil i la malnutrició existent al país. No importa que cada dia més persones siguin expulsades de les seves vivendes per les lleis d'un govern que diu de les plataformes en defensa dels desnonament que practiquen el nazisme. Els hitlerians que van arribar al poder via urnes i que després van instaurar el seu règim de fanatisme i terror; les urnes democràtiques i les campanyes electorals de vegades utilitzades per l'engany i la mentira contra els ciutadans.

No importa que ara novament, com fa 40 anys les universitats siguin per als que puguin pagar les inassumibles matrícules i costos. Una forma de controlar a la ciutadania impedint l'accés a la cultura, a la formació i educació.

L'Espanya de l'analfabetisme i la pobresa és més fàcil de governar, ja que el poble no tindrà temps per pensar en res més que intentar arribar a tenir un menjar diari. I Wert, qual 'pater' de campament de 'yugo y flechas', d'una ideologia i doctrina morta i sepultada, desenterra novament que les seves idees i pensament seus son els únics i vàlids. Com si estigués imbuït d'una mena de gràcia divina que el capacita per estar per sobre del bé i del mal.

Per cert, heu llegit la novel·la que acabo de publicar? 'Todas la noches oscuras', a l'editorial Seleer. Hi trobareu un tros d'aquella Espanya negra i maleïda que alguns volen recuperar. L'Espanya que no sortia en el NO-DO, ni en el diari 'Arriba', ni en les guies de viatges... La de les tortures i garrot vil, la de la fam i les manifestacions demanant democràcia i llibertat. L'Espanya corrupta i 'chancletera' (carai! Com ara!). La de 'la letra con sangre entra' i els abusos i maltractament en nens.

- Eulogio, límpieme usted las calles de mi Sant Cugat de melenudos e indeseables-, deia aquell regidor de família en el règim franquista al caporal de la caserna de Mirasol. I llavors arribaven els grisos amb les seves 'lecheras' a colpejar i fer córrer els estudiants de l'escola de magisteri des del carrer Santiago Rusiñol fins a l'estació de trens.

Però Wert deu enyorar i tenir nostàlgia de l'Espanya on a les persones discapacitades els recloïen de per vida en les seves cases, si tenien famílies. En cas contrari ho portaven als sanatoris i asils, i on ara als depenent els hi retallen el dret a la subsistència dels seus paupèrrims ingressos.

L'Espanya dels menjadors d'auxilis social als que hem tornat. L'Espanya puta i gonorrèica, de xinxas, polls, hospicis i manicomis. De tricornis, himnes patriòtics, resos i sotanes. De jubilacions en mort i misèries i salaris amb prebendes, bagatel·les i 'aginaldos' per poder sobreviure. L'Espanya de bandereta 'rogigualda' i de fotografia de Paquito, que tant agrada de portar en el clauer als incondicionals de l'Espanya... l'Espanya de Wert.

Per sort avui l'aire a Sant Cugat fa olor a pi, a terra i a herba mullada després de la pluja, que fa que Wert i els seus monstres i fantasmes de la reforma estiguin uns dies lluny, molt lluny d'aquí.

PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.