La nova seu de la Policia Local


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 19/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recordo que de nens, amb la tranquil·litat i el sopor de la migdiada, anàvem a la porta de l'Ajuntament i, amagats, llençàvem petards que trencaven el silenci d'estiu. Llavors el cap de la policia, el caporal, sortia bramant contra aquesta barrabassada, però, tot i que coneixia als autors de l'acte, mai es va enfadar ni va fer res contra nosaltres. De fet sempre als pocs minuts acabava amb un somriure en els llavis, segurament perquè tenia consciència i comprensió de saber que tan sols érem uns nens, els nens del seu poble.

En aquell temps la policia local tenia un petit i reduït racó a l'Ajuntament i no va ser fins anys més tard, entrada la democràcia, que la seu es va traslladar al carrer Esperanto. Nous espais, noves dependències que es van quedar petites quant el Sant Cugat que sempre havien conegut va créixer en una ciutat ampla, verda i vianantitzada.

I novament, anys després, la seu de la policia local es va tornar a traslladar, ara a la Casa Jaumeandreu, situada a l'avinguda de Gràcia: dos pisos per poder donar un millor servei a la ciutadania. Però la ciutat continuava creixent i és que a cap persona se li pot negar el dret d'escollir el lloc de viure en un entorn més familiar i respectuós amb el medi ambient.

I ara, quan moltes administracions locals miren el seu passat intentat esbrinar que van fer malament en la seva gestió, a Sant Cugat encara podem gaudir i sentir-nos orgullosos de poder dir que tot i la crisi i la mort futura de molts Ajuntaments, nosaltres continuem avançant i mirant el futur sense perdre de vista la realitat actual.

La policia local té una nova seu al costat del mateix Ajuntament, un esforç que s'ha de valorar i del qual els treballadors i treballadores sortiran guanyant en millores d'espai i equipament, però sobretot i abans de res qui guanyaran són els ciutadans que tindran més a prop els serveis i les dependències dels qui treballen per vocació a la ciutadania.

Arribar a aquest acord amb el propietari fins ara de l'edifici, el Club Muntanyenc, segurament no ha estat fàcil, ja que tota negociació implica mesura i consciència, el saber acceptar i posar-se en el lloc de l'altre. D'una banda hi era el Manel Soler, gran home i millor persona. Manel Soler esperit eternament jove, lluitador incansable en pro i en defensa de la democràcia, ciutadà compromès ahir, ara i sempre amb la seva ciutat i amb la seva ciutadania.

Representant l'equip de govern municipal, Jordi Puignerò, amb qui personalment he negociat des de fa anys les condicions laborals del personal de l'Ajuntament, amb qui en taula de negociacions hem tingut discussions sanes, cadascú defensant allò que li pertoca, i que estem segurs que seguirem apostant per una relació de diàleg, de comprensió i de dissentiment.

Crec que en aquesta negociació de la nova seu de la policia local ha demostrat allò que diem: tenir voluntat política i fer acomplir en temps tan difícils les promeses electoral.

Felicitats, per tant, a l'equip de govern i a tots els ciutadans per aquest pas de continuar construir una ciutat més humana, amb més caliu i envejada en mols llocs.

PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.