Estem al camí adequat?


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 20/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La situació dels sistemes de benestar dels països d'Europa són motiu de divergències, sobretot polítiques. Mentre algunes forces anuncien el desmantellament imminent i proposen abandonar tot tipus de relacions a mans del mercat, d'altres defensem la continuïtat i els efectes positius de la redistribució de les rendes.

Aquest fet que durant els últims 30 anys ha estat motiu de discussió dins dels països europeus ara és evident que cal pensar en ampliar-ho al món, ja que el que passa fora d'Europa afecta el nostre desenvolupament.

Els progressius canvis en l'estructura social així com l'emergència de nous valors, amb les diferències propies de cada país: augment de l'atur, creixement de processos d'exclusió i dualització social, el manteniment de la desigualtat entre els gèneres, etc. Ens demostren que estem en un moment històric molt important i que ens cal enfrontar-nos a poderosos interessos creats.

Caldria fer reformes que ens duguin pel bon camí, millorar el capital humà mitjançant un sistema educatiu que afavoreixi la innovació, fer una aposta forta per a la investigació.

Com a mínim, si no es treballa en aquesta direcció, serà molt difícil competir en l'actual mercat globalitzat.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.