Una de cada dues persones marca la casella de finalitats socials


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 26/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja estem en els darrers dies per presentar la declaració de Renda de l'any passat. Normalment, com moltes coses que ens fan mandra fer, ho deixem per darrera hora. Si és així, encara ets a temps de marcar la casella per la que vols destinar el 0,7% de l'impost a Finalitats Socials.

L'any passat, una de cada dues persones contribuents va marcar aquesta casella, és a dir, dels 19 milions i mitjà de ciutadans i ciutadanes que van presentar la seva declaració de la renda, 9.770.681 persones van marcar la casella de finalitats socials i, gràcies a elles, 425 ONG desenvoluparan en 2013 1.103 programes dirigits a persones majors, persones amb discapacitat, infància i família, joves, dones, inclusió social, programes de promoció del voluntariat, migrants i sol·licitants d'asil, entre altres col·lectius.

A més, en marcar la casella de Finalitats Socials a la teva declaració de la renda, no només es contribueix al desenvolupament de projectes socials que es realitzen a Espanya sinó que també recolzem el treball que les ONG per al Desenvolupament realitzen en països d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. El percentatge destinat a aquest tipus de treball ascendeix a un 20% del total de la recaptació, la qual cosa l'any passat va suposar més de 50 milions d'euros.

Fer aquesta marca no suposa cap cost addicional, si la declaració resulta a pagar, ni tampoc una disminució del líquid a percebre, si la declaració li surt a retornar. A més, tots els ciutadans i ciutadanes tenen l'opció de destinar un 0,7% dels seus impostos a Finalitats Socials, un 0,7% a l'Església Catòlica, o bé, un 0,7% a cadascuna d'elles (1,4% al conjunt de les dues) ja que es poden simultaniejar ambdues opcions.

Quan una persona contribuent marca finalitats socials tria lliurement que una petita part de l'impost de la renda es destini a aquesta fi.


El destí de la civilització mundial depèn que es proporcioni un nivell de vida decent per a tota la humanitat.
Norman Borlaug (1914-2009. Pare de la revolució verda i Premi Nobel de la Pau el 1970)


TON MARIMON és coordinador del comitè d'Intermon-Oxfam de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.