El somni de llibertat


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 1/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Més enllà de la racionalitat i el càlcul de risc, hi ha les emocions. Les emocions són la força motriu, és el missatge dels deus, i sempre està per sobre dels càlculs i la raó. La raó, encara que sona més seriosa, és més estúpida perquè interpreta, analitza i vol conduir fenòmens que no comprenem i que no dominem. El sentiment, en canvi, és més real. És a la fi el que impulsa l'acte. No ens enganyem, no hi ha una finalitat establerta per la qual estiguem donant voltes al sol sobre una bola de metall fos, a gran velocitat. Però hi som, i hem de jugar!

Ahir al concert, els sentiments desfermats i ingenus omplien tots els racons. I quan és produeix aquest estat d'il·lusió col·lectiva, sempre hi ha un sentiment que plana per sobre dels altres: llibertat! Aquest és el somni d'aquest poble, si voleu ingenu, si voleu idealista, si voleu panoli : desig de llibertat! Per això, i només per això els catalans varen preferir morir defensant les seves llibertats, que rendir-se davant els Borbó de Castella i els francesos en el setge de Barcelona . Per això, i només per això, ahir 90.000 persones varen aguantar estoicament 6 hores de concert, per fer sentir la seva veu al món. I varen parlar alt i clar: Independència!

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.