Maslow i la nova comissaria


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 15/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui el ple municipal aprovarà la compra de la seu del Club Muntanyenc per instal·lar-hi la comissaria de la Policia Local de Sant Cugat, una comissaria que li costarà a la ciutat tres vegades menys que si l'haguéssim de construir nova. Amb aquesta acció pretenem tres coses: en primer lloc millorar el servei públic de seguretat de la ciutat; en segon lloc satisfer una demanda de fa molts anys de sindicats i treballadors de l'Ajuntament de millora de les condicions laborals dels agents de policia; i en tercer lloc donar compliment al programa electoral de CiU amb el qual ens vam presentar ara fa dos anys a les eleccions.

Aquest tercer aspecte no l'hauria fet notar sinó fos perquè en Mariano Rajoy va inaugurar no fa gaire una nova forma de fer política quan va admetre públicament que "no he cumplido con mis promesas electorales, pero he cumplido con mi deber".

Però bé la qüestió de la comissaria i per tant de la seguretat en general em porta a recordar a Abraham Maslow (Nova York, 1908-1970), un estudiós de la psicologia humanista jueu i nord-america famós per establir la jerarquia de necessitats de l'ésser humà, coneguda com a piràmide de Maslow, sobre la motivació. Maslow formula en la seva teoria una jerarquia de necessitats humanes i defensa que conforme se satisfan les necessitats més bàsiques (part inferior de la piràmide), els éssers humans desenvolupen necessitats i desitjos més elevats (part superior de la piràmide). Les necessitats bàsiques són essencialment les fisiològiques referents a la supervivència com ara respirar, beure aigua, menjar, etc. El segon nivell de necessitats que defineix la piràmide de Maslow són les de seguretat i de protecció. Les persones necessitem sentir-nos segures per poder desenvolupar-nos. Segons Maslow l'absència de seguretat no permet assolir plenament el 3r, 4t i 5è nivell, i que són les necessitats d'acceptació social, el reconeixement i la autorealització.

Aquesta referència a la piràmide de Maslow em serveix per explicar la importància que té com a servei públic la 'seguretat' en una societat. De fet no hi ha llibertat sense seguretat. I ho dic perquè m'agradaria veure de tant en tant a les esquerres del nostre poble defensant públicament la importància i la bona feina que fa la Policia Local. O es que la seguretat pública és menys necessària que l'educació o la sanitat ? Segons Maslow, no.

JORDI PUIGNERÓ és tinent d'alcalde



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.