La columna que no es llegirà ningú


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 29/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Publicar una columna d'opinió un 29 de Juliol amb mig poble de vacances o pensant en les vacances és un bon moment per escriure sobre assumptes lúdics i vacacionals.

Una de les coses que acostumem a fer les persones quan som de vacances d'estiu, a banda de recuperar aquelles lectures pendents, és fer balanç mental del curs i començar a pensar pausadament en projectes de futur. Bé almenys jo ho faig. Un d'aquests projectes o propòsits que em vaig marcar ara fa 2 estius és el de fer tots els pics de més de 3000 metres que hi haurà a la Catalunya independent.

La primera qüestió que havia de resoldre era... i quants n'hi ha? Després de consultar diverses guies de muntanya, revisar el catàleg de Buyse i fer les comprovacions a l'excel·lent web de l'Institut Cartogràfic de Catalunya per tal de poder descartar 'puntes' d'un mateix pic o pics que quedaven a la franja de ponent i a la Catalunya Nord, he arribat a la conclusió que la Catalunya independent tindrà 10 cims de més de tres mil metres d'alçada i que són els següents : 1- Pica d'Estats (3.143), 2- Pic Verdaguer (3.129), 3- Punta Gabarró (3.114), 4- Sotllo (3.072), 5- Comaloforno (3.029) , 6- Besiberri Sud (3.023) , 7- La Punta Alta (3.014), 8- Pic de Mulleres/Molières (3.010), 9- Besiberri Nord (3.008), 10- Pic Rodó de Canalbona (3.004). Doncs bé ara ja només cal fer-los i animar-vos-hi a vosaltres, que no és poca cosa. Jo de moment ja en porto quatre.

Canviant de terç i abans de marxar de vacances he pensat que als companys companys columnistes que setmana a setmana escrivim en aquesta columna els hi agradaria conèixer les estadístiques dels 6 primers mesos de l'any d'aquest espai. En primer lloc destacaríem que les cinc columnes més llegides (a data 1 de Juliol) han estat:

1-Abans eren persones,ara són la BRIMO (d'Ignasi Bea amb de +4000 lectures)
2-Resposta del regidor a la Mercè Valderrama (d'en Joan Puigdomenech amb unes 1200 lectures)
3-Dictadors d'esquerres (de Jordi Puigneró amb unes 1000 lectures)
4-Sempre ens quedarà Moscou (d'Ignasi Bea amb unes 900 lectures)
5-Una ciutat a la mida del ciutadà (de Jordi Puigneró amb unes 900 lectures)

Pel que fa les mitjanes de lectures i aplicant el mètode de distribució gaussiana tindríem que els 5 columnistes amb una mitjana més alta de lectures per article són:

1- Joan Puigdomenech
2- Ignasi Bea
3- Jordi Puigneró
4- Àlvaro Benejam
5- Guim Pros

Pel que fa als columnistes que més escriuen sobre temes locals tindríem:

1- Joan Puigdomenech (100%)
2- Pere Casajoana (100%)
3- Ferran Villaseñor (87%)
4- Jordi Puigneró (64%)
5- Jordi Carreras (60%)

La resta de columnistes cap supera el 50%.

Doncs això és tot. Bones vacances a tots els lectors de cugat.cat i molt especialment a tots aquells que em segueixen cada dilluns en aquest espai de reflexió política que molt amablement ens cedeix el nostre mitjà local públic de refèrencia.

Jordi Puigneró i Ferrer
És tinent d'alcalde i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.