Encerclem una tomaquera


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 9/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests darrers dies diversos moviments i partits s'han proposat contraprogramar, i en certa manera boicotejar, la Via Catalana per la independència el dia de la Diada : començant pel moviment 12-Octubre i Ciutadans, passant per ICV i acabant per diversos moviments revolucionaris d'esquerres.

Que ho facin els moviments espanyolistes entra dins dels paràmetres reaccionaris als quals ja ens tenen acostumats. Que ho facin moviments i partits catalanistes i independentistes, quan l’ANC, entitat organitzadora de la cadena humana, està fent crides a omplir trams necessitats de gent a les Terres de l’Ebre, em sembla una irresponsabilitat per no dir una paraula més gruixuda.

Sóc el primer en defensar el dret a encerclar La Caixa, el Trueta de Girona o una tomaquera, però un any té 365 dies. Cal fer-ho el dia de la Diada Nacional? Voler aprofitar-se de la notorietat de la Via Catalana per reivindicar legítimament altres qüestions em sembla una falta de respecte envers l’Assemblea Nacional Catalana. Em pregunto que dirien alguns moviments socials, d'esquerres o sindicats si el Primer de Maig Omnium o l’ANC convoquessin una manifestació independentista. Oi que no tocaria ?

Un dels grans mèrits de l’Assemblea Nacional Catalana, per no dir el més important, ha estat unir a catalans i catalanes de totes les ideologies i territoris a treballar conjuntament per una sola causa: l’autodeterminació de Catalunya. La Via Catalana serà un oportunitat perquè metges, banquers, futbolistes, escombriaires, forners, polítics, enginyers, mestres, homes, dones, punkis, 'tequis', pijos, antitaurins, vegetarians, liberals, conservadors, socialdemòcrates, mataronins, vigatans, tarragonins o santcugatencs, etc., tots ens donem la ma i mostrem al món aquesta unió que tant ha costat de construir i que és el que més tem el poderós adversari que tenim al davant. Malauradament, alguns s’entesten en repetir els errors dels seus avis, que van voler combatre Franco i fer la revolució al mateix temps. Volien canviar-ho tot i al final no van canviar res.

Jordi Puigneró i Ferrer és Tinent d’alcalde i membre de l’executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.