El ridícul monstruós d'Unió, PSC i Iniciativa


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 10/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Més enllà del que pensin o deixin de pensar els espanyols, som els catalans qui en primera instància hem de mantenir les idees clares i no fer el préssec. Per això sobta que alguns partits polítics que afirmen que Catalunya és una nació i que ha de poder decidir el seu futur, s'abstinguin d'anar a la cadena per la independència.

I és que sincerament, els temps de 'la puta i la Ramoneta', o 'només la punteta' ja han quedat enrere, i potser no se n'han adonat. Anem a pams, si Unió, Iniciativa i el PSC, per posar noms, són partits nacionalistes, és a dir, defensen que Catalunya és una nació, haurien de ser a la cadena. La cadena per la independència és una acte d'afirmació nacional. No és un referendum, ni defineix si Catalunya ha de ser independent, federal o confederada. Hi haurà temps per presentar programes i analitzar quants estem pel federalisme i quants per la confederació. El que demostrem demà davant del món és que som una nació i punt.

Per tant, ho sento, però Unió, IC i PSC faran un ridícul monstruós, quedant-se a casa i posant-se al costat del PP, Ciutadans, PSOE i Unión Progreso y Democracia. Perquè el dia 11 no hi ha matisos, hi ha blancs o negres: amb Catalunya en el seu procés de revindicar-se com a nació oprimida, o contra Catalunya justificant 300 segles d'opressió i repressió. I com deia Tarradellas, en política es pot fer tot, menys el ridícul.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.