Els nois i les noies de la brigada municipal


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 12/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La brigada municipal cuida i repara les nostres voreres, deixant-les perfectes i impecables, després arriben els del gas, la llum, l'aigua, telèfon o els del 'sun sun corda' i la mare que va parir la màquina d'escriure, aixecant, rebentant el treball ben fet dels nois de la brigada, deixant tot com un camp de patates. I quan marxen mesos després de soterrar baluernes, les voreres semblen un antic camí romà, on res encaixa, on tot està a desnivell, on alguns ciutadans ensopegaran i cauran per acabar demandant l'Ajuntament, que l'única cosa que va fer és donar l'obligatori permís d'obres al carrer.

Expedient de Relacions Patrimonial. Així s'anomena l'acte de reclamacions cada vegada que per culpa d'una inoperant companyia de subministraments, dels que siguin, alguns dels nostres ciutadans es fan mal al carrer per gust i costum d'un mal treballar, d'una decidida i ineptitud de les grans multinacionals i companyies que, a sobre, arruïnades per la seva mala gestió, s'ho faran pagar amb més pujades d’impostos als de sempre: la ciutadania.

Però l'article no va sobre el que ja sabem d'aquesta gent sense cara ni rostre a qui reclamar quan tenim un problema; deia que va sobre els nois i noies de la brigada, companys indispensables durant tot l’any per mantenir la ciutat ben cuidada. I si en aquestes arriba mal temps, pluges, neu, vent, llavors, de seguida a la casa gran, són els primer que criden per posar ordre i reparar els sinistres.

A l'hivern, amb fred, ells estan al carrer, a l'estiu amb la calor, estan al carrer, i si passa alguna cosa a les nits, els dies de festa o els caps de setmana, a qui es truca? Dons és clar que sí, a ells, són els primers a qui els polítics sempre recorreran, ja que sempre tenen el telèfon connectat.

- Deu meu! Quina calor -em deia fa uns dies un company de la brigada-. Pensàvem que ens moriríem treballant al carrer aquest estiu.

Així es la vida, dura, de tots aquells que com els nois de la brigada treballen al carrer. Treballadors a les nostres ciutats i pobles que a sobre suporten totes i cada una de les barrabassades por no dir golfades dels dirigents d'aquest país. País que en un parells d'anys han convertit en el cul del mon.

Podeu imaginar que seria d'aquesta gent si haguessin que treballar de veritat? Si ja no poguessin dir allò de que es dediquen a la política...

Entre les ultimes ineptes 'papochadas' governamentals, després de tornar de les vacances tenint el final i mort de les pensions, noves modalitats de contractacions per embolicar més la troca, i una nova llei estatal que assalta i destrueix les administracions locals. Total son quatre anys de nada en allò de mentires i majories absolutistes.

Els fraus dels Eres d'Andalusia, l'enfonsada i arruïnada comunitat Valenciana, la corrupció política, la pobresa, fam i desnutrició infantil a tot arreu. Bé, menys a Catalunya, segons diuen els del Palau de la Generalitat.

Això sí, ¡ Gibraltat Español! I per molt que l'Espanya d'ara sigui un 'cortijo secano de lagañas, penurias y miserias', que no els toquin els collons ni la 'bravuconeria chulesca' de l'esperit patri. Cony, doncs és clar que sí. Jo fa anys que demano una Sant Cugat independent, des de l'època que es volia crear un banc municipal. Sense conya, tu. I, per què no? Tenim de tot, universitats, hospitals, autopistes, teatre, cinemes, centre comercials, parcs, jardins, boscos i carrers de vianants, sense oblidar l''smart city'. Bé, perdoneu, teniu raó, m'oblidava d'ells, els polítics. Però penseu una cosa, en cas de tenir que defensar i lluitar per una independència, segur que ells serien els primers que estarien disposats a defensar el seu país o la seva ciutat, oi?

De moment, el que és segur, és que els nostres nois i noies de la brigada municipal continuaran cuidant dels carrer per fer cada dia més humana una Sant Cugat de la qual sentir-nos orgullosos de viure en ella.


PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.