Prioritzar


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 19/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sempre caldria prioritzar projectes, idees, activitats... És una bona manera de fer economies.

Tenim la possibilitat de demanar uns jocs d'hivern que de ben segur dinamitzarien economies a la muntanya, a més de veure i viure el territori com quelcom més interessant que no el lloc on després fer-ne una gran especulació, tenim prats sencers plens de construccions gairebé deshabitades sempre. Seria una bona oportunitat de veure el territori d'una altra manera; ajudar a promocionar l'esport d'hivern segur que és positiu. Puigcerdà té una pista de gel amb equip inclòs i moltes dificultats per tirar endavant.

Recordeu la Barcelona dels anys 80: fosca, desconeguda, d'esquenes al mar, amb un port que només servia per anar a donar un tomb amb les anomenades 'golondrines'. Si la comparem amb la Barcelona actual és evident que l'any 92 va servir per posar Barcelona al món.

Per desgràcia, aquesta experiència no ens ha fet avançar en potenciar l'esport de base. Caldria no perdre de vista que el nostre nivell cultural i esportiu és gracies a què famílies, escola o institucions de lleure el configuren així. Hi ha moltes autonomies que no entenen que aquí és la família qui paga perquè els seus fills facin esport.

De ben segur que hi ha interaccions: les accions empresarials tenen conseqüències culturals i, a la inversa, les cultures locals condicionen les accions empresarials.

Crec que cal configurar les accions de manera que afavoreixin a tothom, però, sobretot, als ciutadans que més en tinguin necessitat.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.