'Jo no sóc tonto'


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 23/set/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si hagués de resumir el resultat de les eleccions alemanyes d'ahir amb un eslògan publicitari utilitzaria el de l'empresa teutona MediaMarkt: 'Jo no sóc tonto'. Els alemanys ho han tingut claríssim. La prova és que Merkel ha aconseguit la majoria més gran en unes eleccions al Bundestag en 50 anys.

Mentrestant, l'esquerra continua sense aixecar cap i sense merèixer la confiança per liderar el pais malgrat la crisi. Angela Merkel ha estat l'única líder europeu a qui no se l'ha emportat el tsunami. Alguna cosa haurà fet bé aquesta senyora i demostra la maduresa dels electors alemanys que no es deixen ensarronar per quatre eslògans 'esquerranosos' sinó pels fets: la rigurositat econòmica porta al benestar. Mai al revés.

Aquells que tant critiquen Alemanya el que haurien de fer és emmirallar-s'hi més: motor d'Europa, economia amb creixement sostingut, el nivell d'atur més baix dels darrers anys, etc. Si una cosa tenen els alemanys, es que fan seva una frase molt catalana: menys criticar i més pencar. I ho dic des de l'experiència d'haver treballat un any a Munic i tres a Frankfurt. Un país arrasat per la Segona Guerra Mundial que avui lidera tot un continent. I ho han fet a base del treball i de dignificar el treball. Ni amb armes ni amb petroli ni especulant, sinó treballant. Quan sento des d'aquí crítiques populistes a les polítiques del govern alemany tinc la impressió que o bé ens hem begut l'enteniment o bé som uns cínics. No hi ha societat del benestar sense treballar i generar-ne és la política social més important d'un pais. És més, el treball és, sobretot, una actitud. A veure si ens ho fiquem al cap d'una vegada! Però bé, si una cosa no canviarà es que gràcies a la victòria de la sra Merkel els socialistes espanyols (i els de casa nostra) seguiran tenint arguments per culpar algú del desastre econòmic, un desastre al qual ells hi van contribuir de forma notable.

JORDI PUIGNERÓ I FERRER és tinent d’alcalde i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.