El poder de les paraules


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 17/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Vivim un moment històric on es fàcil trobar en tota mena de canals d'informació varietat de temes, persones, activitats... Però tenim la capacitat de copsar tota la informació que rebem? Tenim cura del llenguatge?

La bona formació intel·lectual i professional sempre ha definit a les societats més avançades; massa sovint escoltem en discursos, debats i notícies una manca de respecte total per la llengua emprada.

L'escriptora Agatha Cristhie, en una de les seves novel.les, fa referència a 'la frase convenient' i aclareix: 'Són paraules que sonen bé a l'oïda, però que no tenen cap significat'. Crec que hi ha una certa tendència a l'especialització d'aquest estil.

Està demostrat que l'enemic de qualsevol llengua no és un altre idioma, sinó la pobresa de com s'utilitza. La salut d'un idioma és inseparable de la situació educativa, cultural i de benestar que dóna creativitat als seus parlants.

No voldria de cap manera que tornessin els temps en què un monarca espanyol va tancar universitats, però va fundar escoles de tauromàquia.

MARIA SANSA és exregidora del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.