Batzegades i vulcanologia


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 21/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segons la definició de l'IEC, una batzegada és un canvi brusc en l'estat de repòs o de moviment d'un cos, degut a una causa exterior. Les societats no estan mai en estat de repòs, però si que de vegades passen anys en un estat d'aparent relaxació i moviment lent. Tot d'una, però, la història s'accelera, i comencen a passar esdeveniments encadenats fruit d'una batzegada.

Encara que l'inici de la situació actual probablement se situa en el regnat d'Aznar i l'aplicació de la doctrina de les FAES, la batzegada forta per la societat catalana que va posar en marxa el procés va ser sens dubte el sainet del Tribunal Constitucional i l'Estatut. Allò va desencadenar un moviment lent de les plaques teutòniques i va crear una energia impressionant que ha anat creixent. Aquesta energia acumulada explotarà, com un volcà, perquè per contes de cercar maneres d'anar alliberar lentament l'energia, l'Estat espanyol: govern, poders fàctics, opinió pública, etc. s'han dedicat en els darrers anys a tapar qualsevol forat per on pogués rebaixar-se la pressió dins el volcà. Des de la seva òptica, quan peti el volcà, això no els afectarà. Però realment no estan a la distància de seguretat, perquè quan peti el volcà català, petarà per tota Espanya. Així doncs, farien be de contractar un vulcanòleg que els pugui assessorar, per mirar de minimitzar els danys, perquè el pet a aquestes alçades està garantit.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.