Castanyes i moniatos (i panellets!)


  • Comparteix:

carles.mayol

Carles Mayol


Publicat: el 28/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Mentre fa calor en ple octubre, malgrat que l'Ajuntament no es retracti de la sala pública (però molt privada) de concerts, tot i que a l'acollidora parròquia es discrimini, o que el Ana Pastor vingui a inaugurar a l'estil 'pantanos'... Tot i això arriba la castanyada.

I reivindico: castanyada. Res de 'Halloween'. A mi personalment em recorda la bajanada aquesta que ens ha agafat a tots per dir paraules en anglès. Especialment en el món dels 'bussiness' ( perdó, negocis). Ara hem perdut allò de fer pluja d'idees, reunions i tenir assessors personals ara es fa 'brainstorming', 'briefings' i es tenen 'coaches' (per cert, magnífica paraula per il·lustrar com de ridícula és la situació: senyora que no veu que li costa tant de dir que una mica més i li exploten els llavis mentre em dutxava?). Quina mania amb substituir coses pròpies per coses de fora. Una cosa és adoptar quan no es té... Però coi, la castanyada mola molt! Que millor que unes castanyetes calentetes, un bon moniato al foc, o uns panellets com Déu mana. Fem un punt i a part.

Panellets. No fotem els panellets són la canya. Tot i que reivindico aquesta festa de la tardor, considero que podriem fer més panellets més sovint.

Continuem. Un dia comentant el tema em van respondre que 'era més 'cool' el Halloween perquè la castanyada era una tradició religiosa cristiana i el Halloween era pagà'. Bé, dir-vos que era tan coherent que després si que celebrava Nadal i Setmana Santa, que deuen ser festes molt menys religioses.

I no ens enganyem, per agafar una bona castanya i acabar com un moniato: no cal disfressar-se i fer por.

CARLES MAYOL és rocker-funkàtic, socialdemòcrata, independentista, culé, republicà, ubuntaire, catòlic i corredor de fons
@LitusMayol

PD: Ja hi haurà qui parli dels castellers, però moltíssimes felicitats per carregar sis castellots en un mateix cap de setmana i per descarregar la tripleta. Us ho mereixeu, moltes felicitats!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.