El socialisme ètnic del PSOE


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 4/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies s'ha manifestat amb tota cruesa la concepció que té el PSOE d'Espanya, que coincideix fil per randa amb la concepció unitarista i castellanitzant del PP. El degoteig de declaracions ultranacionalistes i jacobines dels seus líders, començant pels seus mort vivents, còmodament instal·lats en les èlits político-econòmiques com González o Bono, i seguint pels seus dirigents actuals, és un espectacle depriment.

Probablement molts catalanistes que han votat socialista des de l'arribada de la democràcia, deuen sentir un fàstic profund per aquests personatges que han traït els ideals del socialisme democràtic que va transformar l'Europa i el món el segle XX. En tot cas, per a mi, la cara més desagradable del socialisme Jacobí ha estat des de sempre Alfonso Guerra. Guerra és un personatge sinistre, que recorda Fauché. Aquests homes grisos, que es dediquen a treballar a la cuina, i que al final són els que han preparat els plats que mengem tots. Quan parla, ho fa amb aquella cara de policia despietat, que és creu superior a la resta dels mortals, i que bàsicament treballa per manipular, conspirar i fer que les coses vagin cap allà on ell creu que han d'anar. No creu òbviament en les persones, ja que ell està en un estatus superior, i és ell qui jutja sobre el be i el mal. Les persones estan allà simplement per ser governades per essers intel·lectualment superiors com ell. Ell ara ha pres la decisió de matar definitivament el PSC, que ja agonitza, creant un PSOE de matriu ètnica, que reculli el vot d'aquells andalusos i extremenys, que viuen a Catalunya, però que no volen sentir-se catalans. Igual que el PP vol fer escoles en català, i escoles en castellà, el Guerra vol fer socialistes espanyols i socialistes catalans. No li cal guanyar les eleccions a Catalunya. Li calen vots de ciutadans de catalunya no catalanistes, per guanyar eleccions a Espanya. En el seu imaginari colonial, hi ha molts ciutadans de la metròpoli (Espanya) que no tenen cap interès en integrar-se a Catalunya, i que li donaran els seus vots. Te un problema, el seu imaginari és fals, perquè no hi ha dues Catalunyes, la dels xarnegos i la dels catalans. Avui tots som 'xarnegos'. Així que senyor Guerra, des de Catalunya, li diem que el seu socialisme ètnic no te cabuda en el nostre país, i que ja és hora que es jubili i vagi a viure al museu del terror dels alts ex-càrrecs corruptes del socialisme espanyol.

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.