S'agafa abans un mentider que un coix


  • Comparteix:

pere.casajoana

Pere Casajoana


Publicat: el 25/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

O almenys és el que diu la dita popular, aplicable a alguns partits, el socialista, amb dos regidors i el del senyor Massanés, amb uns 600 vots les darreres eleccions municipals. Amb una àmplia voluntat de CONFONDRE pel que fa a questions delicades per qui hi ha de fer front, com són les contribucions especials o les quotes urbanístiques.

CONFONDRE quan s'han fet moltes reunions amb els veïns per explicar-los com seran les obres d'urbanització que durem a terme properament. El que a tothom amoïna i la pregunta que se'ns formula sempre és: Quant haurem de pagar, i com ho pagarem.

Demano SERIETAT a tothom. El que s'ha de pagar, tot i ser una quantitat seriosa, és molt menys del que s'hauria de fer front ja que l'Ajuntament aporta, sia lliure disposició per als districtes, sia per a actuacions concretes, molt més del que s'hauria de fer. A tall d'exemple, a la capella de Sant Joan s'aportarà gairebé la meitat. Molt més del 20%. COMPROMÍS per a poder ajudar a tots

GARANTIA. Aquesta voluntat de col·laborar àmpliament ja s'ha fet a Can Barata, a Can Cortés i ho serà al Bell Indret, al Mas Fuster i a Can Borrull, cadascun d'ells amb les seves particularitats pròpies de cada legalització urbanística, perquè sí, estaven fora d'ordenament jurídic i hem vetllat per les seves garanties de seguretat jurídica.

L'altre gran dubte és com s'han de pagar les obres. Doncs, primer de tot, qui avança el pagament és l'Ajuntament, que avança el pagament dels diners i avala a la vegada els veïns, qui fan front al pagament mitjançant un sistema absolutament reglat i fraccionat per a un període màxim de cinc anys.

Només per ser un cas excepcional, per la complexitat de les circumstàncies, vaig proposar als veïns de Can Borrull que s'estudiaria la possibilitat de poder allargar el fraccionament a 10 anys. Almenys quan es plagia una idea en podien haver citat la procedència.

En aquells casos concrets que la gent no pugui fer front a les seves obligacions, els diferents àmbits de l'Ajuntament tractaran cas a cas i amb confidencialitat escrupolosa.

Voldria acabar referint-me al pla d'asfaltat de la Floresta. No ha de ser cap greuge per als seus veïns, ja que la quantitat a invertir és aproximadament la mateixa que s'ha fet front per part municipal a les diferents actuacions de Mira-sol. El fet de fer una actuació provisional no eximeix els florestants de fer front a les CCEE en un futur a 10 o 15 anys, no sé en quines condicions, però cal recordar que la densitat de vivendes a la Floresta és molt menor que d'altres àmbits unifamiliars.

Com podeu llegir són temes força complexes i que cada cas té les seves particularitats. Resto a la disposició de tots els veïns per aclarir tots els dubtes que puguin tenir respecte a les obres del seu barri: perecasajoana@santcugat.cat

PERE CASAJOANA és regidor d'Urbanisme i Obres i conseller de l'Àrea Metropolitana de Barcelona



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.