Temps d'incerteses dins les certeses


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 23/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els temps que vivim em recorden fins un cert punt els darrers any de la dictadura franquista. Eren temps d'incerteses pel futur, però també temps d'unes grans certeses col·lectives. Tothom sabia qui eren els bons i els dolents. Tothom sabia que una dictadura era un règim moralment insostenible, i tothom sabia (excepte feixistes obtusos que sempre n'hi ha), que calia un nou ordre.

Els qui s'oposaven a la democràcia eren els dolents, i prou! Hi ha moments puntuals i estranys a la història de la humanitat, on les fronteres dels bons i els dolents és delimiten amb extrema nitidesa. Són curts, però contundents. Temps de blancs o negres. Només les persones molt cegues, o enlluernades no aconsegueixen distingir aquests colors absoluts. Tornem a viure a Espanya un d'aquests moments. Un partit ultraconservador al govern que busca en el passat remot les solucions pel futur. Pensa en l'espanyolització dels catalans, en la prohibició de les manifestacions, en silenciar l'opinió i manipular-la. En prohibir referèndums, en retrocedir 50 anys en els drets fonamentals. En prohibir l'avortament, en imposar una visió de la història i del món, una educació retrògrada. Temps on és defensen els corruptes confessos i es desnonen els miserables. Temps confusos on alguns que es deien a si mateixos progressistes, han perdut el nord, i diuen que estan contra el dret d'autodeterminació. No patiu, són ells els equivocats, com ho eren els que defensaven que els negres no havien de pujar a l'autobús. El riu de la llibertat els arrossegarà, i més d'hora que tard acataran la llibertat, com a única sortida. I fins i tot la defensaran amb vehemència. Bon Nadal i bon any de la llibertat!

LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.