El desllorigador de la situació política espanyola haurà de venir de fora!


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 13/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan un mira on ha portat el país aquesta deriva ultranacionalista del PP es queda astorat. Aznar es va trobar amb un nacionalisme català pactista, que havia mantingut una reivindicació catalanista de tipus autonomista i que aspirava a tenir un reconeixement com a nació dins l'estat espanyol.

Els catalans aspiraven a un finançament més just, a tenir uns signes identitaris, i a disposar de competències exclusives en àmbits com educació, etc. La deriva salvatge cap a l'ultranacionalisme castellà de la segona legislatura d'Aznar, el va portar a la seva caiguda, víctima del seus deliris megalomaníacs, propis de personatges de capacitats intel·lectuals dubtoses. En tot cas, el PP, lluny d'aprendre la lliçó, va seguir amb aquesta deriva ultranacionalista pròpia d'altres latituds (Russia, la Xina, etc). Però fixeu-vos on els ha portat, la campanya xenòfoba anticatalana contra l'Estatut! S'han situat en un carreró sense sortida, on Catalunya aspira a la independència i el govern diu que no hi ha res que parlar. I no solament això.

En paral·lel, l'extremisme ideològic del partit, l'ha dut a una política d'enfrontament en tots els àmbits de la societat implementant lleis totalment distants de la realitat social, com la del avortament. També ha aprofitat per perseguir la llengua catalana a Balears i València. Ha fet polítiques socials i sanitàries totalment impopulars, i tot això, enmig d'una corrupció generalitzada dins i fora del partit, que esquitxa totes les institucions de l'Estat, des de la monarquia, passant per partits polítics, judicatura, ajuntaments, etc. La darrera atzagaiada ha estat torpedinar el procés de pau basc, amb una operació maldestre contra els advocats dels presos. La veritat és que qualsevol analista polític mínimament sensat pot entendre que l'Estat ha perdut els papers fa dies, i que no els trobarà fàcilment. La meva impressió és que és difícil de redreçar aquesta situació amb un partit com el PP, i amb un PSOE també encegat en aquest ultranacionalisme d'extrema dreta. El PSOE contra el dret d'autodeterminació dels pobles! S'han tornat tots folls aquests romans!, que diria Obèlix. La qüestió és com pensen arreglar-ho des de la Unió Europea, perquè no ens enganyem, la solució haurà de venir imposada des de fora com en la transició! Per molt que diguin que són assumptes interns! Ni tan sols són interns de la UE, sinó que interessen i molt als EUA, que no es pot permetre un focus d'inestabilitat en un país de la importància geoestratègica d'Espanya!


LLUÍS MONT és cardiòleg
@montgirbau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.