En defensa de Cugat.cat


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 20/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El regidor del Partit Popular, Àlvaro Benejam, en la seva darrera columna política criticava, sense massa arguments per no dir cap, el que ell considerava un excessiu cost econòmic de Cugat.cat, el nostre mitjà de comunicació públic local. Val a dir que no és la primera vegada que els regidors del PP intenten desprestigiar interessadament Cugat.cat, un mitjà de comunicació que vull recordar té més de 25 anys d'història, i és referent en innovació i qualitat i exemple de pluralitat informativa arreu.

Però res de tot això sembla interessar-li a Benejam, a ell només li preocupa que Cugat.cat té un cost de quasi un milió d'euros a l'any. Però llançar una xifra així, en fred i sense aportar cap argument de qualitat, només pot tenir dues interpretacions possibles: Benejam és un ignorant (cosa que dubto) o més aviat el Partit Popular pretén fer a Sant Cugat el que ja ha fet amb èxit al Pais Valencià amb Canal 9, o sigui, deprestigiar-lo econòmicament amb l'objectiu de generar un estat d'opinió favorable al seu tancament amb la demagògia que 'en Sant Cugat faltan calles por asfaltar o por repavimentar, entidades de ayuda social con dificultades para poder atender a las personas, personas en paro, empresas con dificultades económicas y con riesgo de desaparecer, carencias de transporte público, deficiencias en la prestación de diversos servicios públicos, entre otras cosas' (paraules textuals de la seva columna d'opinió).

De fet i com que no crec en les casualitats, tinc la impressió que el PP de Sant Cugat prepara el terreny per quan calgui aplicar la nova llei de la reforma local que podria permetre tancar organismes el cost de servei dels quals ultrapassi el fixat pel ministeri d'Hisenda.

Dit això, i si es vol fer un debat seriós sobre el tema, els santcugatencs han de saber que el cost per habitant que té Cugat.cat és d'uns 10 euros anuals, la meitat del que ens costa RTVE (20 euros espanyol/any), i lluny del que els costa als gallecs i als aragonesos els seus mitjans de comunicació públics (33 euros habitant/any). Recordar-li a Benejam que a Espanya, a Galícia i Aragó hi governa el Partit Popular.

Per acabar, Benejam hauria de saber que de la mateixa manera que no hi ha llibertat sense seguretat, no hi ha qualitat democràtica sense mitjans de comunicació, i Cugat.cat, més enllà de ser un mitjà de comunicació públic, és sobretot un mitjà de qualitat que no permetrem que sigui falsament desprestigiat.

JORDI PUIGNERÓ I FERRER és regidor i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.