La independència té nom de dona


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 10/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dissabte passat vaig tenir el plaer de donar la benvinguda institucional a secretaris, interventors i tresorers (SITAL) de diversos ajuntaments catalans que es van reunir al claustre del Monestir per treballar de cara a una possible independència de Catalunya (per cert, molt bon reportatge de Cugat.cat).

Aquest col·lectiu de funcionaris estatals, que forma part d'una sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), serà una peça clau en el procés independentista. Des dels municipis també es construeix l'Estat propi i seria per tant un error no aprofitar la seva experiència logística i administrativa. Sobretot perquè ningú millor que ells coneixen les entranyes de l'Estat.

A l'acte en qüestió hi havia també la que va camí de ser l'Ermessenda d'aquest segle: la Carme Forcadell. Acabada la sessió vaig tenir l'oportunitat de conversar una estona amb ella i he de dir que em va causar una gran impressió: en el seu rostre hi vaig veure fortalesa i generositat. Vaig pensar que quina sort que dues dones senzilles, però valentes, com ella i la Muriel Casals, siguin les dues persones que estiguin liderant el procés sobiranista des de la societat civil.

Si en aquests moments al capdavant de l'ANC i d'Òmnium Cultural hi hagués dos homes, tinc la impressió que el procés civil ni aniria tan unit ni seria tan lleial al procés institucional que flueix en paral·lel. No sé si és una casualitat, però en tot cas és una sort i un encert que Catalunya, en el moment més transcendent de la seva història contemporània, i amb el permís del president Mas, estigui liderada per dones: el tàndem Forcadell-Muriel al carrer, i a nivell institucional, Núria de Gispert a la presidència del Parlament de Catalunya i Joana Ortega a la vicepresidència del Govern del país.

També a la nostra ciutat, dues dones, l'alcaldessa Mercè Conesa i la primera tinenta d'alcalde Cristina Paraira, estant exercint un lideratge intel·ligent del procés sobiranista a àmbit local. Hi ha qui diu que el futur serà de les dones, potser sí. Però el que és indubtable i inqüestionable és el seu protagonisme en aquest procés històric que està vivint el nostre país. A totes elles dedico la meva columna d'avui.

Jordi Puigneró i Ferrer és regidor i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.