Transparència


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 13/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No estic gens segura de tenir governs transparents, encara que fan lleis que en diuen de la transparència. El diccionari ens diu que el significat d'aquesta paraula és 'que deixa passar la llum de manera que poden veure's els objectes a traves seu' o també ' que es deixar endevinar'.

En el cas dels Ajuntaments cada any s'aproven els pressupostos acompanyats de la plantilla de personal. L'any següent se'n dona compte i es fa la liquidació, amb les modificacions que s'hi hagin fet. Són els representants municipals els que tenen la tasca de fer la revisió de tots els conceptes abans d'aprovar-los o denunciar-los.

Però què passa amb els organismes autònoms i les empreses públiques, estatals i autonòmiques?Des de fa dies tenim en vaga els treballadors de la Televisió Autonòmica, la veritat és que la meva actitud habitual seria la defensa dels treballadors, però en aquest cas en tinc seriosos dubtes. De quants treballadors estem parlant? De quins salaris? Quin tipus de relació contractual tenen amb l'empresa? Quan surten els crèdits hi figuren un munt d'empreses, també estan en vaga?

Aquestes mateixes preguntes caldria fer-les amb l´ACA, TABASA, FCG.... i no dic res de quines plantilles tenen. Defensor del poble, Fiscalia Anticorrupció....tots i cadascun dels que paguem els ciutadans amb impostos directes o indirectes, i que per tant, tenim dret a saber com es gasten.


Com diu un amic meu “ Si algun dia cal marxar a Ítaca, jo vull saber qui porta el timó”

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.