'In varietate concordia'


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 17/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa riure, per no plorar, veure com personatges ideològicament carques (de dretes i d'esquerres), que representen l'immobilisme de la casta dirigent espanyola, acusen el moviment independentista català d'anar cap al passat! Moltes vegades les imatges són la veritat i les paraules instruments de distracció. Feu una foto i veureu la 'modernitat espanyola': Rajoy, Margallo, Wert, Aguirre, De Cospedal, Saez de Santamaríaa, Rubalcaba, Navarro, Méndez, Aznar, Botella, González, Zapatero, Rita Barbera, Bauzà, Fabra, Rosa Díaz, Albert Rivera, Fernández-Díaz, etc., etc., etc. Tanta modernitat m'esborrona. Per cert, la majoria dels que he anomenat no deu parlar ni un borrall d'anglès. Si aquests han de construir la Europa del futur, ho tenim clar.

La Unió Europea té un problema. Va nàixer com una aliança d'estats amb vocació de crear un nou estat europeu. El seu lema diu 'in varietate concordia', és a dir, units en la diversitat. Per això hi ha un Parlament, un govern, un president, etc. Però ai las!, la cosa es va frustrar pel nacionalisme exacerbat dels vells estats europeus, que no contemplen seguir avançant cap a uns Estats Units d'Europa. Podeu creure que les amenaces d'expulsió dels catalans i escocesos s'adiuen amb el principi de la 'varietate' i la 'concòrdia'. Els espanyols tenen el seu lema, 'units en la uniformitat' o traduït a l'espanyol 'una, grande y libre'.

En un entorn internacional de super-estats, com els Estats Units, Rússia, la Xina, l'Índia i el Brasil, la UE necessita crear un nou estat plurinacional democràtic, capaç d'encarar els reptes de futur de la seva població. Així doncs, diguem-ho clar, senyors, prou de dir collonades i fer el papanates! L'obstacle a una construcció europea és Anglaterra i no Escòcia, Espanya i no Catalunya, Alemanya, França, Itàlia, etc. Europa no podrà recuperar el lideratge ideològic i geoestratègic, sinó evoluciona cap a un super-estat, i els catalans no som el problema, som la solució!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.