El 'Gran Pet'


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 31/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana s'ha parlat a la premsa que uns astrofísics han aconseguit fer una fotografia de l'univers, en els instants immediatament posteriors al 'Gran Pet' ('Big Bang', en diuen en anglès). Seguim tenint el problema que no s'ha aconseguit fer una fotografia de qui es va tirar el 'Gran Pet' i, per tant, qui és el responsable de tot aquest merder que en diem Univers.

En tot cas, queda clar per analogia que si algú s'ha tirat un 'Gran Pet', segur que n'ha fet d'altres. És un fet observacional. Així que la deducció lògica que en faig jo de tot plegat és que hi deu haver un munt d'universos que han anat apareixent a conseqüència d'uns 'Grans Pets' consecutius. Així que si entendre l'Univers ja era un problema, entendre múltiples universos deu ser encara més difícil. M'aventuro a predir que s'extingirà abans l'espècie humana que arribar a saber qui es va tirant 'Grans Pets' per allà dalt. Tot plegat, a mi particularment em relaxa dels patiments de la quotidianitat. De ben petit vaig abandonar les creences religioses que havia rebut dels meus pares, per això mai he tingut la sensació que ningú estigués vetllant pel compliment de cap normativa, més enllà de les castes sacerdotals. En tot cas, si fem cas de les estadístiques, més d'un 90% de la població mundial té creences religioses que reforcen les normatives de comportament col·lectiu fins a regular si cal mutilar el clítoris a les noies, desprepuciar els infants, o si les relacions homosexuals són antinaturals, com diu en Fernandez-Díaz, il·lustre ministre de 'la calle es mía'. Com que tot l'equipament que duem de sèrie ha estat seleccionat en la dura lluita per la supervivència, la conclusió que en trec és que formo part del 10% de l'espècie que està en extinció, perquè és portador d'una mutació no-adaptativa. Preguem, germans!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.