Bordar a la lluna


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 3/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem vivint èpoques molt contradictòries. Després de tant de temps parlant des de molts àmbits de Participació Ciutadana crec que és el moment de revisar el que hem fet i com ho hem explicat.

Per un cantó ens agrada llegir teòrics, especialistes o estudiosos del tema que ens diuen que cal renovar la democràcia representativa per la democràcia participativa. Estem en el món de les paraules, ens omplim la boca de que cal canviar el procés electoral, però en 30 anys no hem estat capaços de fer-ho, i això només depèn del nostre Parlament. Que cal fer llistes obertes, que els polítics estan allunyats de la realitat... No serà el contrari?

La participació als Consells de barri o districte, oberta a tothom, és penosa; la participació a les eleccions municipals, que en principi són les més properes a la ciutadania (coneixes als teus representants, els pots parar al carrer, fer-lis arribar les teves cuites...), són les que tenen la participació més baixa. Les primàries, que està clar que cal millorar i polir, però, són una possibilitat més de fer arribar la teva veu... Tothom ens ha explicat el que no ha funcionat.

No sé si és per desconeixement o cinisme: els comentaris desqualificadors d'alguns opinadors, tertulians de mitjans de comunicació molt importants, però aquí queden.

Caldria recordar les paraules que acompanyen l'escut d'una població veïna: 'Fets, no paraules'.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.