Parlem de desenvolupament


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 10/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per parlar de desenvolupament humà cal que tinguem en compte com a mínim dos aspectes: 1.- La formació de capacitats, com salut, coneixements o habilitats i 2.- L'ús que en fem de les capacitats adquirides, la producció d'activitats culturals, socials, polítiques... Si en el procés de desenvolupament no s'aconsegueix equilibrar aquests dos aspectes, pot generar-se una considerable confusió.

Si fins ben entrat el segle XX la naturalesa ha estat el regulador de la situació de l'home en el món, avui és el poder de l'home el que és capaç d'adequar el seu entorn, planificar-lo millorar-lo i canviar-lo, si cal.

Drets com l'educació, una correcta nutrició, sanitat pública de qualitat.... Informació entenedora i interpretable en un entorn democràtic i amb els instruments de participació necessaris, augmenta la capacitat per part dels ciutadans d'influir en els processos de presa de decisions.

L'educació, la informació i la participació més efectives es donen sobretot en l'àmbit local.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.