Creixement urbanístic


  • Comparteix:

maria.sansa

Maria Sansa


Publicat: el 17/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un article que, per recomanació, vaig llegir en un diari de gran tirada, l'autor es lamentava que el nostre creixement urbanístic i turístic no fos com Àustria (per cert, Estat Federal) país on s'ha evitat l'especulació, malgrat tenir les estacions d'esquí més boniques i importants al Tirol, quatre grans ciutats de més d'un milió i mig d'habitants, i quatre de mig milió, ha estat capaç de mantenir un gran equilibri en la seva densitat territorial, ha mantingut l'agricultura i la ramaderia.

El nostre país fa més de 50 anys que va iniciar un creixement urbanístic especulatiu, que primer va fer malbé la costa i van continuar per la muntanya (Vall d'Aran, Cerdanya...), amb construccions unifamiliars, sense pensar mai en els costos que això suposava pel territori: manteniment d'infraestructures, poca ocupació... Canviar aquesta realitat és molt difícil.

Fins i tot ciutats com Sant Cugat, que fins els anys 90 s'havien mantingut amb un creixement equilibrat, han caigut en el parany del model constructiu de taca d'oli, fent barris allunyats del nucli, amb els costos que això suposa.

El problema és la diferencia entre un país que s'estima i el país que només veu el seu territori com un lloc on fer negoci.

MARIA SANSA és exregidora



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.