La paranoia unionista


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 29/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una de les idees recurrents en l'univers unionista català és la paranoia que tenen els unionistes: descriu una societat catalana sectària, que impedeix als unionistes l'exercici dels seus drets fonamentals i que els persegueix ideològicament pel sol fet de ser-ho, com ho eren el jueus a l'Alemanya nazi, en una comparació sovint utilitzada pels mitjans espanyols, i òbviament ofensiva. Però, realment se senten perseguits, o és una mera propaganda política? Què fa que el botxí se senti víctima? Perquè és obvi que si algú ha estat i segueix patint l'esforç assimilador de Castella es la nació catalana.

Jo crec que realment ho senten, i ho senten, pel rebuig ideològic que troben al seu voltant. Aquest rebuig es genera quan els demòcrates de Catalunya jutgen que la opció política de l'unionisme és comporta de manera antidemocràtica, i es fonamenta en la negació de la nació catalana i els seus drets. L'unionisme que s'expressa a Catalunya, no ho fa reconeixent la nació catalana i posicionant-se com una opció política més. No ho fa proposant una forma d'organització política als catalans, per tal que la triïn. Ho fa des de posicions altament antidemocràtiques. Obviant anys de genocidi, sobre el que mai Espanya ha demanat perdó. Sobre la manca de reconeixement de la nació catalana, sobre la persecució sistemàtica del català en tot el seu àmbit lingüístic, i donant caràcter de paraula sagrada a una Constitució que, com tota llei humana, s'ha de d'adaptar als homes, i no a l'inrevés. Resumint, com diu la cançó de Eric Clapton, 'before you accuse me, take a look yourself!'

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.