La crispació i Pere Navarro


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 5/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Qualsevol personatge públic està exposat a la violència de determinades persones pel fet de ser-ho: paranoics, psicòpates, trastorns de la personalitat, violents, rivals polítics... Més enllà d'aquest fet anecdòtic, Navarro descriu un clima de crispació que per mi existeix, si bé en una intensitat baixa. A mi em crispa que Espanya ens negui el dret a convocar un referèndum. Em crispa que ens imposi un model educatiu, un model territorial, que buidi de competències els ajuntaments, que ens escanyi econòmicament. També em crispa que Navarro faci costat a partits de qualitat democràtica molt dubtosa, que diuen que Federico García Lorca va morir de mort natural.

La pregunta que s'hauria de fer Pere Navarro és, en quina mesura, el seu partit contribueix i és còmplice de la crispació, buscada activament des de l'Estat, el CNI i els partits unionistes no democràtics. La crispació no la genera aquell que ofereix solucions negociades als conflictes. La crispació la genera aquell que davant d'un conflicte no ofereix una sortida negociada, i des d'una posició de força imposa la seva solució. Pere Navarro, per començar, ha incomplert d'una manera ofensiva el seu programa electoral que incloïa el dret a decidir.

Per altra banda ha traït els vells principis del socialisme democràtic, que defensa el dret d'autodeterminació. Ningú no es crisparia si el PSC és definís com un partit federalista, però no negués del dret de fer un referèndum. Els negres a Sud-àfrica estaven crispats, però la culpa no era seva, sinó d'un règim que suportava l'apartheid, no? A Catalunya, dins de la democràcia hi caben totes les sensibilitats democràtiques: unionisme autonomista, federal, confederal o independentisme. El que crispa és la manca de democràcia!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.