Per una UE sense feixistes, euroescèptics i masclistes


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 19/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Us imagineu que a Alemanya es pogués votar les SS i un partit que pega a polítics jueus ? Doncs això és possible a Espanya. En qualsevol de les eleccions dels darrers 40 anys i també en aquestes europees es pot votar a partits polítics com Falange Española de las JONS. o com LEM ('La España en Marcha'). Com permet la UE que organitzacions feixistes tinguin la possibilitat de tenir representació en el seu parlament ?

També és sorprenent i incongruent veure candidatures euroescèptiques en aquestes eleccions europees. No seria més lògic i més senzill que si un partit es considera euroescèptic primer guanyés les eleccions del seu Estat, per després sortir unilateralment de la Unió Europea ? En aquest sentit he de dir que la CUP ha sigut coherent al no presentar-se a aquestes eleccions, fet que a més a més, els ha permès no haver de compartir foto i lema del 'NO a Europa' amb tot un seguit de partits extravagants de la geografia europea.

I finalment i desgraciadament, veurem en el proper Parlament Europeu eurodiputats masclistes com Miguel Arias Cañete. És greu i lamentable que el Partit Popular presenti de cap de llista un personatge que considera a les dones inferiors. Però igual de lamentable i preocupant serà si això no es tradueix en un càstig electoral al PP, fet que donaria la raó a una vinyeta còmica d'un diari que vaig llegir no fa gaire on es veia un senyor de classe humil preguntant a Déu 'per què sempre governen els pitjors ?' Al que Déu li respon: 'Doncs perquè tu els votes inútil!'.

Espero, doncs, que el 25 de Maig al Parlament Europeu no hi hagi partits feixistes, ni euroescèptics, ni masclistes, i si en canvi el màxim nombre de representants de partits que defensen el dret a decidir dels pobles, la llibertat i els drets de les persones. En Ramon Tremosa, independent per Convergència i Unió, i doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, és un d'aquests candidats que defensarà amb solvència i rigor els drets dels catalans i catalanes dins d'una Europa més forta en un món cada dia més globalitzat. Per ell us demano el vot.

Jordi Puigneró i Ferrer és regidor de CiU i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.