El dret a decidir, majoritari a Sant Cugat i a Catalunya


  • Comparteix:

jordi.puignero

Jordi Puignero


Publicat: el 26/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si us plau, que no insultin més la intel·ligència dels catalans aquells que diuen que això de la consulta no interessa a la ciutadania. Ara ja no són només les enquestes les que demostren que una majoria de catalans volem votar el 9-N. La voluntat popular expressada a les urnes en aquestes eleccions europees ha decidit que les tres forces pro-consulta del 9 de novembre - CiU, ERC i ICV-EUiA - sumin el 64,46% dels vots a la ciutat, gairebé dos terços. En canvi, els partits que s'hi oposen - PP, PSC i C's - es queden amb el 24,08% dels sufragis de la ciutat.

A Catalunya el resultat ha sigut d'un 56% contra un 30%. Cap persona que avui ha donat el seu vot a CiU, ERC i ICV pot argumentar que no sabia que el seu vot serà utilitzat per fer possible, també a través del Parlament Europeu, que Catalunya pugui decidir el seu futur el proper 9-N. I si n'hi ha algun, llavors segurament és que 'no és d'eixe món'.

Segona reflexió. A tots aquells partits que volen espantar als catalans amb arguments com ara que quedarem fora d'Europa si votem independitzar-nos el 9-N, potser que pensin que aquest argument se'ls podria girar en contra a partir d'ara. Si la Unió Europea projecta el missatge de que una Catalunya independent no és benvinguda però en canvi és capaç d'acceptar en el sí del seu Parlament a diputats d'estats que la volen destruir o fins i tot diputats xenòfobs i feixistes, potser llavors seran els mateixos catalans els que votaran massivament independència per no romandre ni un minut més en una Europa així. Per cert, una Europa en la que Catalunya seria aportadora neta financerament parlant.

Per tant, i per concloure, i tal i com va dir ahir el president Mas, després d'aquestes eleccions europees 'tot segueix endavant. Ni un pas enrere'.

Jordi Puigneró i Ferrer
És regidor de CiU i membre de l'executiva comarcal de CDC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.