El Madrid també és més que un club!


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 26/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir, sentint els petards d'alegria dels seguidors madridistes, pensava que certament el Madrid també és 'més que un club'. En aquesta disputa crònica entre Catalunya i Espanya, Barça i Madrid porten associada una càrrega política inevitable. Diuen que el Barça és més que un club perquè Catalunya és menys que un Estat. Seguint aquesta definició, el Madrid és més que un club perquè és el alter ego del Barça.

Els que són del Madrid a Catalunya ho són majoritàriament, amb poques excepcions que jo sàpiga, perquè no s'identifiquen amb la lluita sobiranista de Catalunya, sigui per raons d'origen i culturals, sigui per raons socials, o per tradició familiar. El Madrid no representa la ciutat de Madrid, representa una idea d'Espanya, com el Barça no representa Barcelona, sinó una idea de Catalunya. Resultaria xocant, per exemple, per algú de Liverpool o de Manchester, sentir petards a la seva ciutat si el Chelsea guanyés la Premier o la Champions. Però a Barcelona tothom entén això quan guanya el Madrid. Així doncs, barcelonistes, acceptem-ho, ens agradi o no, el Madrid també és més que un club, i tindrien tot el dret a inscriure-ho a les cadires del Bernabeu!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.