La moda de rotació també afecta els porters


  • Comparteix:

jesus.galindo

Jesus Galindo


Publicat: el 14/oct/14
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

Tradicionalment al fútbol els equips tenien un porter titular que era intocable. Si no hi havia lesions o sancions, els porters eren els únics jugadors que ho jugaven tot. Com a molt, des de fa uns anys, es feia jugar el porter suplent a la Copa del Rei perquè tingués una mica de rodatge. Però ara, en el futbol, s'han posat de moda les rotacions i que tots els jugadors vagin passant per la banqueta. Bé, tots no, els grans cracks ho volen jugar tot i no hi ha cap tècnic que els freni. I en molts casos, els porters també estan entrant en aquest joc.

En el Madrid, Ancelotti ha donat la titularitat a Iker Casillas aquesta temporada, però ja el va asseure a la banqueta. A la jornada 5 va sortir com a titular Keylor Navas i el Madrid va guanyar l'Elx per 5-1. I encara que el capità porta sis partits com a titular, encara no està clar que Carlo Ancelotti tingui plena confiança amb ell. Al Barça, Luis Enrique dóna plena confiança a Bravo, a la Lliga, i de moment a la Champions fa jugar Ter Stegen. És a dir que a les dues competicions de més nivell canvien el porter. S'ha acabat allò de recitar de memòria les aliniacions dels nostres equips i encertar sempre. Ara és mès dificil encertar una aliniació que encertar una quiniela. Sempre hi ha el canvi sorpresa.

Els tècnics segur que en saben molt més que jo, però em pregunto: És bo canviar de porter en els dos torneigs més importans de la temporada, Lliga i Champions? Crec que no. El porter és peça bàsica en un equip, és l'home que projecta seguretat i confiança en els seus companys, sobretot els defenses. Aquesta bona entesa -defensa amb porter- és massa important com per anar repartint minuts. Entenc que al porter que li toca estar a la banqueta ho viu com una oportunitat, però pensant en l'equip el porter que se sap suplent té l'obligació de treballar als entrenaments i d'estar sempre a punt per si ha de sortir a jugar. Però al porter que es creu titular i juga la Lliga li ha de fer molt mal veure's a la banqueta quan ve la màxima competició europea. Potser en lloc de tenir els dos porters motivats el que fan és que un d'ells vagi perdent la confiança. De moment, nomès els grans fan rodar els porters.

JESÚS GALINDO és periodista de Mundo Deportivo



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.