Berrocal i Daza (activistes): 'Colòmbia és un país preciós però també és un laboratori de guerra'


Temes relacionats

Martín Durán (periodista mexicà): 'El narcotràfic s'ha de seguir denunciant. No ens poden silenciar' (31/gen/18)


  • Comparteix:

Edilberto Daza i Silvia Irene Berrocal

Edilberto Daza i Silvia Irene Berrocal

Silvia Irene Berrocal i Edilberto Daza són dos activistes colombians refugiats a Sant Cugat per denunciar la vulneració dels Drets Humans al seu país. Berrocal i Daza han arribat a la ciutat per mitjà del Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans, a través del qual també s'hi va acollir el periodista mexicà Martín Duran, amenaçat pels càrtels de la droga. Els dos activistes han visitat el magazín per parlar de la seva lluita i explicar la situació que viuen les seves comunitats.

ESCOLTA-HO

Silvia Irene Berrocal, de 62 anys, és original d'Apartadó. Denuncia la inacció del govern colombià davant les massacres de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i els paramilitars als barris obrers d'aquesta regió. Berrocal parla també des del punt de vista de les víctimes perquè van matar el seu fill. L'activista treballa ara per la pau i es troba enmig del procés de reconciliació de les FARC. Els paramilitars del govern l'amenacen i l’acusen de col·laborar amb la guerrilla.

Edilberto Daza té 51 anys i va néixer la sud de Bogotà tot i que de ben jove va haver d'anar a viure als departaments de Meta i Guaviare on va començar a treballar pels drets dels camperols. Daza lluita per la defensa d'una vida digne per als treballadors d'aquest departament que, precisament, es van veure afectats per la destrucció que van fer els militars dels camps de coca dels camperols, la seva única font de supervivència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.