Rellegim 'El senyor dels anells'


  • Comparteix:

La pel·lícula va acabar de popularitzar el llibre

La pel·lícula va acabar de popularitzar el llibre

'El senyor dels anells' és l'obra protagonista d'aquesta setmana de la secció 'Rellegim' del 'Sant Cugat a fons'. El director d'Sprint Idiomes, Jordi Van Campen, recupera l'obra magna de J.R.R. Tolkien en una secció que recorda el viatge que ha inspirat desenes de llibres posteriors del gènere fantàstic.

ESCOLTA-HO

'És un llibre que tots coneixem d'alguna manera, si no a través del llibre, a través de la pel·lícula', ha explicat Van Campen, que també ha recorregut la biografia de Tolkien, des de la seva infància a Sudàfrica fins la seva història d'amor novel·lesca amb Edith Tolkien. La secció ha destacat la immensa capacitat creativa de l'autor, capaç de crear un univers alternatiu complet, amb detalls geogràfics, culturals i, fins i tot, noves llengües.

Van Campen destaca també la traducció catalana, a càrrec del poeta Francesc Parcerisas. 'A mesura que els protagonistes viatgen cap al sud, anem notant com el dialecte dels personatges canvia seguint el mapa de Catalunya', ha explicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.