L'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix reviu amb una nova junta

Amb Antonio Zamora al capdavant, la junta vol recuperar el gran motor de la societat valldoreixenca del segle XX


  • Comparteix:

L'estació de FGC de Valldoreix, un dels espais centrals de la vila / Foto: FGC

L'estació de FGC de Valldoreix, un dels espais centrals de la vila / Foto: FGC

L'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix torna a estar en marxa. Un grup de persones ha decidit impulsar un projecte per posar-se al capdavant de l'entitat, pal de paller de l'evolució de Valldoreix des de primers del segle XX fins a l'entrada del XXI, quan va entrar en un estat de letargia que l'ha apartat de la primera plana del territori. Antonio Zamora, que ja va estar al capdavant de l'associació entre el 1977 i el 1979, és el nou president i es proposa tornar a l'associació el paper aglutinador i central a Valldoreix precisament un any després del seu centenari, que ara estudien com celebrar.

ESCOLTA-HO

'Érem un grup d'amics que vam veure que l'associació no funcionava i vam decidir donar-li continuïtat', ha explicat Zamora a la secció 'Història de Valldoreix' del 'Sant Cugat a fons'. L'objectiu, tornar a impulsar activitats socials i reprendre les relacions amb la resta d'entitats i amb la mateixa EMD. L'entitat, que compta amb 100 socis, també vol mantenir el seu tradicional paper de 'defensa dels interessos dels veïns de Valldoreix' davant de les administracions.

Pedra angular del Valldoreix modern
Durant la secció al magazin 'Sant Cugat a fons', Juanjo Cortés ha explicat la història de l'entitat, que va actuar 'com un autèntic govern local' entre la seva creació, el 1918, i la de l'Entitat Local Menor (EML) l'any 1958. L'associació va impulsar línies d'autobús urbà, recollida d'escombraries, servei de telèfon i fins i tot un mercat, al qual Sant Cugat no va donar autorització, que ara mateix acull algunes botigues prop de la plaça de Can Cadena.

De l'Associació de Veïns i Propietaris en va sortir, per exemple, el Club Esportiu Valldoreix i moltes de les activitats culturals que es feien al territori durant el segle XX. Una vegada posada en marxa l'EML, l'entitat es va centrar en l'àmbit cultural, tot i que va seguir mantenint el pes a la societat i va haver d'actuar a vegades de mitjancer, com en el conflicte econòmic entre Valldoreix i Sant Cugat a cavall de les dècades dels 80 i els 90, on va intentar suavitzar les relacions entre les dues administracions, que finalment van acabar als tribunals.


Antonio Zamora

Volem tenir una entitat molt simbòlica a Valldoreix. Des d'aquí va sortir l'EMD i molts projectes diferents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.